Wednesday, May 17, 2006

ÖNSÖZ

Burada okuyacağınız yazılar, 12 Mart 1971 faşist askerî darbesi ile 12 Eylül 1980 faşist askerî darbesinin ara döneminde yazılmıştır. Bu yazılarda, hem o dönemin devrimci hareketlerinin görüşlerini, hem bu çevreleri bir çok zaman meşgul eden konuları; hem de, sınıflar mücadelesinin taraflarca değerlendirilmesini bulacaksınız.
Emperyalist kapitalizmin dayattığı “küreselleşme”nin, zorbalıkla dünyaya hükmetmek ve dünyayı sömürmek olduğunu fark eden dünya halkları, bu sisteme baş kaldırmaktadırlar.
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği dağıldıktan ve Amerika Birleşik Devletleri’nin liderliğindeki emperyalist kapitalizm dünya dengelerini kendi lehlerine çevirdikten sonra; devrime olan inançlarını kaybetmiş olanların, tek kurtuluşun sosyalizmde olduğunu kabul ederek, raflarda tozlanmaya, belki de farelerin kemirmesine bırakılmış Marksist-Leninist eserleri hemen masalarının üzerine koymaları gerekir.
Umutlarını kaybetmiş olanlara, Irak’daki, Filistin’deki, Afganistan’daki anti-emperyalist direniş; Latin halklarının sosyalist rejimi seçerek, emperyalist sistemden kopmaları, umut kaynağı olmalıdır.Bu yazılar, yazıldığı yıllarda daktilolarda çoğaltılıp, “B.U.” imzasıyla okuyucuya sunulmuştur. Bugün bu yazıları yeniden gün ışığına çıkarmamıza gelince: Ülkemizde de devrimci hareketi yükseltmenin objektif şartları oluşmuş durumdadır. Bu yazılar, “bilimsel sosyalizm”i unutmuş olanlara bir hatırlatma; yeni başlayanlara ise, bir ölçüde de olsa, tanıtma amacıyla buraya, bu zamanda alınmıştır.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home